Mijn naam is Berthilde Bouman (1972), autodidact.

Mijn schilderijen zijn muurkunst. Ze geven een wereld van kleuren en vormen om vrolijk van te worden. De schilderijen moeten een toevoeging voor de ruimte zijn.

Mijn voorkeur gaat uit naar exposeren in openbare ruimtes, zodat kunst laagdrempelig en voor iedereen wordt. Niet alleen musea en gallery's hebben kunst, natuurlijk. Ook openbare ruimtes, zoals huisartsen-praktijken, ziekenhuizen en tandartsen hebben geschikte muren voor openbare kunst.

Mijn eerste schilderslessen in de klassieke schilderkunst kreeg ik van beeldend kunstenaar Caroline Verschoor in Dalen, waar ik vijf jaar les van heb gehad.  Toen ben ik een paar jaar zonder lessen door blijven schilderen. Waarna ik weer eent tijdje model-teken-lessen en meer van beeldend kunstenaar Ivo Winnubst in Elim heb gehad.   

Op een bepaald moment vond ik het tijd voor een meer modernere benadering van kunst promoten. Af en toe volg ik social media-trainingen voor Facebook. Binnen korte tijd snel iets kunnen laten zien wat je maakt is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Door deze social media-trainingen denk ik nu na over iets heel anders. Dit ''anders'' laat ik binnenkort op deze homepage zien.  Mijn vertrouwde vogels en dieren blijf ik schilderen. Ze zijn iets van mezelf geworden..

Kleuren, de natuuur en vormen hebben mijn voorkeur op doek. Oh, en ik schilder altijd met muziek op de achtergrond.